perjantai 8. heinäkuuta 2011

Tallinnan reissusta

Kuten otsikostakin voi jo päätellä, tuli kävästyä tyttöystävän kanssa tallinnassa. Itsehän en ollut aikaisemmin virossa käynyt, niin otimme yhden yön matkan. Laivamatkat kansipaikoin ja yksi yö hotellissa kustansi hurjan 98€, eli halpaa kuin saippua :P

Tiistaina lähdimme katajokan satamasta Viking Express laivalla 10.30 ja tallinnaan saavuimme sopivasti klo 14, jolloin myös huoneen sai. Aikaisen aamuherätyksen takia otimme tunnin päiväunet, ennen kuin kävimme hotellin ravintolassa syömässä.Huone oli melko pieni, mutta hyvin mahtui kahdestaan olemaan. Tallinnan kartta tuli tutuksi, onneksi hotellin aulasta sai lehden, jonka karttaan oli merkitty kaikki suuremmat kaupat, hotellit, ravintolat jne jne. Super alkokin oli sopivasti hotellin takana ja se olikin yksi syy tallinnan reissuun :D2 laatikkoa smirnoff ice:ä, isoja pulloja tietenkin ja yksi irtopullo, joka juotiin hotellilla. 1,75l jekku pullo, litra kossua, salmaria ja minttu bayleys:ä. Kuvasta uupuu siiderilava, jonka haimme vasta ennen paluulaivaan menoa.

Huoneen hintaan kuului aamiainen, mitään erikoista se ei pitänyt sisällään. Perus hotelliaamiainen siis. Keskiviikkona kävimme stoccalla ja keskustassa pyörimässä hieman enemmänkin. Mikään liike ei kylläkään tarjonnut ahaa elämyksiä. Joko hinnat oli samat mitä täällä suomessa, tai vaatteet olivat muuten mitäänsanomattomia. Minkään valtakunnan gootti tai rock tyylisiä kauppoja tai vaatteita ei kannata tallinnasta lähteä etsimään, sillä siellä ei ole sellaisia.

Miksei suomessa ole tuollaisia rakennuksia? Keskustassa pyörimisen jälkeen suuntasimme taksilla Rocca Al Mare kauppakeskukseen. Hieman tallinnan keskustan ulkopuolella oleva valtavan kokoinen pytinki tarjosi 160 liikkeen voimin hetkeksi aikaa ihmeteltävää. Siellä kävimme syömässä keskiviikkona. Pitsaa sai eräästä jenkki tyylisestä ravintolasta todella halvalla, jopa paikallisiin ählypaikkoihin verrattuna. Pitsan sai vieläpä kolmessa eri koossa, riippuen siitä kuinka nälkä oli. Ruokajuomana limppari, joka oli valtava.Tilavuudeltaan reippaasti yli puoli litrainen. Täältä menimmekin taksilla takaisin satamaan ja aikalailla suorilta laivaan odottelemaan suomeen lähtöä. Kaupunkina oli ihan kiva, kaupoissa ja takseissa pärjäsi suomella ja taksilla kulkeminen oli erittäin halpaa.

Satamassa käymisen arvoinen kauppa oli Sada market. Mustamäen toriahan ei ole ollut enään pitkään aikaa, mutta ainakin kaikki vaatemyyjät ovat tulleet tänne. Merkkivaatteita ja laukkuja irtosi 10€ kpl hintaan ja tultiinpa minulle tarjoamaan jopa pippurisumutetta, nyrkkirautaa ja teleskooppipamppuakin :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti