sunnuntai 4. syyskuuta 2011

Art of latex clothings

Muutaman edellisen postauksen jälkeen hypätään ihan eri asiaan, nimittäin Latexiin.

Latex on ollut itselleni intohimo jo pitkän aikaa, mutta todella harvoin sitä tulee käytettyä kodin ulkopuolella. Kuten moni tietää, latex asut ja vaatteet ovat yleensä erittäin kalliita ja halpisasut ovat laadultaan hyvinkin heikkoja.

Tästä syystä olen jo jonkin aikaa haaveillut, että alkaisin itse valmistamaan latex-asuja, mutta kynnys aloittaa on ollut melko suuri. Miksi, siihen en oikein osaa sanoa. Materiaalia ja välineitä saa netistä monista paikoista eikä aina tarvitse poistua edes kilometriä kotoa, kun löytyy kauppa, josta saa asujen valmistamiseen tarpeellisia apuvälineitä.

Eilen 3.9 pidettiin Tampereella Rsykkeen järjestämä Tampere Fetish factory ja sen yhteydessä päivällä aikaisemmin oli Tiina Rikalan pitämä Latex workshop. Tiina tekee asuja mm. Heavenly circus:lle, joten opettaja oli ainakin pätevä :P

Aluksi kävimme läpi ihan perus suoran sauman teon ja kaikki tarvikkeet, jotka on hyvä olla. Kaarevan sauman kohdalla ainakin itselläni olikin jo ongelmia, sillä latex:a joutuu venyttämään kaareviin saumoihin, jolloin tulee myös helposti ryppyjä. Jonkusen kerran harjoiteltuani päätin alkaa valmistamaan omaa työtä.

Paikalla meitä oli yhteensä 11 henkeä + Tiina ja jokainen sai valmistaa millaisen asun halusi, tai esimerkiksi korjata jonkun vanhan rikki menneen. Itse pidemmän aikaa kaulakorsetista haaveilleena päätinkin tehdä sen.Kuvasta ei ihan selviä, mutta korsetti tulee aikalailla leuan kärkeen. Kiillottamaankaan en sitä tähän hätään kerennyt, koska ei ole sopivia aineita juuri nyt :/ Valmistus ei loppupelissä ollut edes kauhean vaikeaa, kunhan oli tarkkana liimattavien saumojen kanssa, sillä ne kaikki olivat kaarevia :D Selviydyin kuitenkin suosiolla ja sain korsetin valmiiksi ajoissa. Korsetin sisältä löytyy 7kpl metallisia spiraaliluita, jotta se pysyy ryhdissä ja takana on tietenkin purjerenkaat nyöriä varten.Nyörinä on tällähetkellä vanha kengännaru, joka on ensinnäkin aivan liian pitkä :D Ensi alkuun saa kuitenkin kelvata, täytyy lyhentää sitä jossain välissä. Illalla itse juhlissa en tätä kuitenkaan käyttänyt. Muitakin latex asuja ja asusteita omistan, mutta tämä oli ensimmäinen itse tehty, eikä varmasti jää viimeiseksi!

3 kommenttia:

 1. Todella hieno tuli. :> Lateksin työstämistä olis kyllä mukava päästä kokeilemaan mutta tiedä sitten onko se Oulussa mahdollista kun en ole vielä tohtinut seuran jäseneksi liittyä... :P

  VastaaPoista
 2. Kannattaa kyl kokeilla jos vaan tarjoutuu mahdollisuus, tai sitten alkaa itse vaan tekemään ja kokeileen :) Mahtava materiaali :P

  VastaaPoista
 3. Pieni korjaus, Tiinahan ei siis enää Heavenly Circukselle mitään tee (olen ymmärtänyt, ettei ko. liikettä enää edes ole), vaan on aikoinaan tehnyt.

  Nykyään toimii siis ihan omalla toiminimellä. Hänen lateksivaatteet kantaa nimeä Latex by Tiina Rikala (:

  ^^

  VastaaPoista