keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

Kamera ja tarvikkeet kuvien takana

Olen täällä joskus maininnutkin, että valokuvausta tulee harrastettua ja nyt ajattelin omaa harrastekalustoa esitellä hieman. Valokuvaus on siitä "huono" harrastus, että halutessaan, se on rahanmenoltaan pohjaton kaivo. Tietysti harrastaa voi myös perus pokkarilla, mutta se jää nopeasti alitehoiseksi ominaisuuksiltaan ja suorituskyvyltään.

Markkinoilla on pikkusia pokkareita, joissa on enemmän megapixeleitä, mitä omassa järkkärissä, mutta pixeleiden määrä ei takaa laadukasta kuvaa. Kompromissi ei ole hyvä ratkaisu, ainakaan kamerassa. No se siitä ja asiaan.

Itselläni on ollut Canon EOS 1000D kamera nyt n. vuoden. Ensimmäisen järkkärini ja tyytyväinen olen ollut :) Tosin nyt tulemme tähän pohjattomaan kaivoon, kaikkea oheis tavaraa on tullut haalittua matkan varrella ja sitä onkin kohta varmaan samasta arvosta, jota kamerasta maksoin. Runkokin pitäisi vaihtaa parempaan :DTuossa on nyt esillä kaikki, mitä mukana liikkuu aina kun jonnekkin lähikauppaa pidemmälle tulee lähdettyä. Alla hieman listattuna tavaroita:

- Kameralaukku, jonka sisällä kulkee
*Canon EOS 1000D kamera, jossa kiinni Canonin EF-S 18-55 kittilinssi
*Canon EF-S 55-250 f/4-5.6 zoom objektiivi
*Salamahajoitin, jos sisällä tulee kuvattua
*Akkulaturi
*USB-johto kuvien siirtämistä varten
*ja tottakai akku + muistikortti kameran sisällä
-Kolmijalka omassa laukussaan.


Kamera ja objektiivit. Tuo irrallaan oleva objektiivi tuli vasta eilen postissa :p Onneksi kameralaukku on tilava ja kaikki mahtuu helposti kahteen kannettavaan laukkuun.


Molemmissa objektiiveissä on vastavalosuojat päissä kiinni, joten normaalisti niissä ei tuollaisia tötteröitä ole.

Noilla mennään nyt, mutta koska nälkä kasvaa syödessä, niin toi 1000D on myynnissä kittilinssin kanssa. Kysyä saa siitä tarkemmin, jos haluaa :)

4 kommenttia:

 1. paljon maksoi toi 55-250 objektiivi? :D ois itellä hakusessa samanlainen : p

  VastaaPoista
 2. Ostin käytettynä 160€ ja toi vv-suoja tuli mukana. Saksan ebaysta saa 230€ rahteineen uutena.

  VastaaPoista
 3. Ostotarvetta ei ole, mutta haluaisin kysyä, että mitkä sun mielestä on tärkeimmät lisälaitteet/varusteet esim. henkilökuvaukseen ulkona? Ja tiedätkö millä ohjelmalla (tai kenties kameran säädöillä) saa kuvan taustan epäterävöitettyä (esim. henkilökuvissa)? Itselläni on Canonin 450D ja oon tässä tuuminut, mistä lisälaitteista kannattaisi lähteä liikkeelle.

  VastaaPoista
 4. Ni pihalla aika ehdoton on jalusta. Helpottaa kuvaamista, etenki jos on yhtään hämärää. Taustan saa sumeaksi, kun laitat pienen aukon ja zoomaat kohdettä hieman kauempaa, ettet ole kamera kiinni mallissa.

  VastaaPoista