maanantai 17. maaliskuuta 2014

Sosiaalisesti epähyväksyttävä henkilö

Tapahtuipa männä viikolla, että olin kaupungilla eräässä baarissa kuuntelemassa eräiden Dj:n keikkaa ja samaan pöytään istahti pariskunta. Mies ja nainen, iältään minua muutaman vuoden vanhempia.

Pöydässä hetken jos toisenkin hiljaa istuttuamme alkoi pariskunta juttelemaan minulle ja kyselemään asioita (molemmat selvästi humaltuneita, mutta kuitenkin hyvin selväsanaisia eivätkä missään änkyräkännissä) ja päädyimme puhumaan siitä, mikä tekee henkilöstä gootin. Ah ihana aihe, miten jokin asia tekee ihmisestä sen, mitä kokee olevansa.

No asiaa hetken jauhettuamme pariskunnan naisosapuoli totesi, että minä en ole sosiaalisesti hyväksyttävä gootti (kerrottakoon, että nainen muistutti ulkoiselta olemukseltaan erehdyttävästi hippiä). Tähän selitystä kysyttyäni totesi hän, että en voi olla uskottava gootti (jota en missään kohtaa väittänyt olevani), koska elän liian hyvässä sosiaaliluokassa ikääni nähden.

Tätä hetken ihmeteltyäni nainen perusteli asiansa seuraavasti: Koska olen asuntovelallinen ja sen saadakseen olen selvästi hyväpalkkaisessa työssä, sekä satun omistamaan 2 autoa, niin kuulun ikääni nähden liian korkeaan luokkaan. Meinasi mennä kokis väärään kurkkuun jäiden kera, mutta onnistuin olla tukehtumatta.

Pariskunnan mies ei erityisemmin asiaan puuttunut, hänessä ei puolestaan ollut häivähdystäkään hippihenkisyyttä ainakaan ulkoisen olemuksen perusteella. Hetken aikaa asiasta keskusteltuamme toivotin pariskunnalle hyvät illanjatkot ja lähdin kohti kotia miettien, mikä ihmisestä tekee gootin ja voiko sosiaalinen status tai luokka vaikuttaa siihen, että kuinka uskottava henkilö voi olla genressään jota edustaa?


7 kommenttia:

 1. Lol pitääkö goottien olla köyhiä vai xD Mulla on monella kaverilla mun iässä jo talo, yhellä on jopa kaksikin omistuskämppää ja autokin löytyy, että mitä kummaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nähtävästi pitää, tai ainakaan ei saisi olla omaa (pankin) kämppää :D

   Poista
 2. Todella...mielenkiintoinen näkemys! Alkoi pyöriin päässä niin paljon ajatuksia että en tiedä mitä tähän sanoisi, lähtien nyt jo siitä että miksi joku kokee tarvetta kertoa toiselle, että et muuten ole SOSIAALISESTI hyväksyttävä xD Itse miellän genreajatteluun ehkä pääosin musiikin, tyylin, ajatusmaailman ja jossain määrin sen missä seurassa viettää aikaa, mutta en ole koskaan ajatellut että ikä tai työkuviot liittyisi tähän mitenkään.
  Jännää! Kai sitä pitäis olla pienituloinen hautausurakoitsija ja asua kellarissa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo en ymmärrä kuinka ihmisen varallisuus vaikuttaa siihen, mitä genreä hän voisi edustaa, jos sen kokee omakseen.

   Poista
 3. Muistaakseni Gavin Baddeleyn Goth Chickistä joskus lueskelin, että alunperin gootit kuuluivat usein alempiin yhteiskuntaluokkiin ja mustaan pukeutuminen juontaisi osittain juurensa juuri tästä, sillä se sai hieman likaisiin, rähjäisiin tai muuten tavallisiin (ei merkki-) vaatteisiin pukeutuvankin henkilön vaikuttamaan jotenkin tyylikkäämmältä. Mutta pankkitilin ei missään nimessä pitäisi olla minkään alakulttuurin mitta ja yleisesti ottaen gootithan nimenomaan rakastavat pröystäilyä, joten eikös rahakas gootti ole onnellinen gootti? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä pointti, gootti vaatteet kun ei ole sieltä halvimmasta päästä :D

   Poista
 4. Nyt on kyllä erittäin mielenkiintoinen logiikka tuossa näkemyksessä. :D

  VastaaPoista