lauantai 6. joulukuuta 2014

Mielipide liittyen sukupuolineutraaliin avioliittolakiin ja Päivi Räsäseen

Pakko ottaa kantaa kyseiseen asiaan.

Osa lukijoista mielipiteeni asiasta jo facebookin puolella mahdollisesti näki ja nyt en puutu siihen asiaan, vaan otan kantaa Päivi Räsäsen toimeen asian suhteen.Kuten lähestulkoon kaikkea mahdollista, oli ja on Päivi tätäkin asiaa vastaan. Moni ei ymmärrä miksi ja pitää Räsästä vanhana eukkona, joka kuuluisi hoitokotiin, mutta olen asiasta hieman toista mieltä.

En todellakaan ole Päivin kanssa samaa mieltä, enkä kuunaan päivänä äänestäisi häntä vaaleissa, aivan sama mistä äänestettäisiin, mutta pakko nostaa hattua eräästä asiasta.

Päivi Räsänen seisoo aatteensa takana, vaikka paskaa sataa niskaan ikkunoista ja ovista. Moniko puolue, poliitikko, ministeri jne on kääntänyt takkinsa ja syönyt sanansa. Milloin ydinvoimasta, koska lapsilisien leikkaamisesta tai mistä tahansa. Räsänen seisoo rohkeasti oman kantansa ja aatteensa takana kaikesta huolimatta.

Se, että Räsäsen kanta ja näkemys perustuu Raamattuun onkin oma lukunsa. Itse olen erittäin vanhoillisen ja uskonnollisen kasvatuksen saanut, mutten ole silti Päivin kanssa samaa mieltä.

Päinvastoin, mielestäni on järjetöntä, että vielä nykyäänkin valtio ja kirkko on yhdistetty. Valtio ja kirkko tulisi erottaa toisistaan, täten lakeja voitaisiin säätää ja kumota ilman, että pitäisi miettiä mitä Raamattu asiaan sanoo. Kirkko saisi itse päättää, suostuuko se vihkimään samaa sukupuolta olevia pareja, mutta valtion ja päättäjien ei tarvitsisi tai eivät voisi perustella asioita enään kirkolliselta kannalta.

No tekstin pointti oli, että kaikki te jotka nyt vaaditte Räsäsen eroamista ministerin virastaan, ajatelkaa asiaa tältä kantilta. Haluatteko varmaankin sen ainoan ministerin pois virastaan, joka ei ole kääntänyt takkiaan, vaan pitänyt kiinni aatteistaan, vaikkakin ne ovat mitä ovat?


Illasta taas Dog's Homeen kuuntelemaan Lumous Dj:n soittoa, hyvää 97:ttä itsenäisyyspäivää Suomi!

Skinny Puppylla ilta käyntiin!

 

4 kommenttia:

 1. Really? Jos oikeesti on tehnyt todella monta typerää päätöstä ja päästänyt suustaan suoraa ripulia, mutta uskollisesti seissyt tämän ripulin takana, on parempi kuin se, että tekisi jotain mikä olisi fiksua vaikka se tarkoittaisikin sitä, että muuttaisi mielipidettään? :D

  VastaaPoista
 2. Joo en todellakaan sano, etteikö olisi todella tyhmiä ideoita tullut Päivin suusta ja kynästä, mutta pakko nostaa hattua myös sille, että on seissyt mielipiteidensä ja aatteidensa takana.

  VastaaPoista
 3. Hyvä pointti, jota moni ei välttämättä tule ajatelleeksi. Olen tässä aika samoilla linjoilla kuin sinä. Räsänen ei ole ehkä nainen fiksuimmasta päästä ja monet hänen ajamansa asiat ovat minun silmissäni suoranaista kuraa, mutta hän tosiaan seisoo sanojensa takana.

  Mari on ylempänä mielestäni ihan oikeassa siinä, että Räsäsen tapauksessa olisi hyvä arvioida ajatusmaailmaansa uudestaan. Mutta jos unohdetaan asiat, joita Päivi edustaa ja keskitytään hänen peräänantamattomuuteensa, lojaaliuteensa aatettaan/äänestäjiään kohtaan ja kykyyn kestää hirveää murskapalautetta, niin siinä on ominaisuuksia, joita toivoisi muillekin poliitikoille ja ihmisille yleensäkin. En tarkoita tällä sitä, että ihailisin Päivin tai kenenkään muunkaan ajatusmaailman jäykkyyttä, vaan sitä, että uskaltaa ajaa oikeaksi kokemaansa asiaa vastustuksesta huolimatta.

  VastaaPoista
 4. Avautumisen kirjoittajan kanssa samoilla linjoilla, että on selkärankaa seisoa sanojensa takana kurasta huolimatta. Mutta jos pitäisi jääräpäisesti kiinni itse vääriksi havainnoimista asioista, olisi se silkkaa typeryyttä.

  VastaaPoista